Werknemers Duitse luchthavens in staking

Honderden vluchten zijn dinsdag geannuleerd op de Duitse luchthavens. Werknemers van de luchthavens hebben zich aangesloten bij de stakingen van werknemers in de publieke sector die meer salaris eisen.

Staking luchthavens Duitsland
Staking luchthavens Duitsland

Er wordt een salarisverhoging van 6,5 procent geëist door de vakbond verenigingen. Echter de federale en gemeentelijke overheden willen niet hoger gaan dan een verhoging  3,3 procent over een tijdsbestek van twee jaar.

Afgelopen week vonden er in heel Duitsland diverse waarschuwingsstakingen plaats. Hiermee proberen de werknemers druk uit te oefenen op de onderhandelingen die woensdag en donderdag plaats zullen vinden.

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft in Frankfurt al vierhonderd vluchten moeten annuleren. Daarnaast werden er ook vele vluchten aan de grond gehouden op de luchthavens in Stuttgart, Bremen, Hannover, Münster, Dortmund, Keulen-Bonn, Düsseldorf en München.

Niet alleen op de luchthavens was er iets te merken van de stakingen. In sommige grote steden werd er geen vuilnis opgehaald, kwamen medewerkers van kinderopvang, ziekenhuizen en theaters niet opdagen. En het openbaar vervoer lag op sommige plaatsen helemaal stil.

Gepubliceerd: 27 maart 2012
Door: Stedentrip-Berlijn.nl redactie