Luchthaven

Wanneer u op luchthaven Berlin Schönefeld in Berlijn vliegt is uw stedentrip vaak voordeliger dan wanneer u op een andere luchthaven van Berlijn vliegt. Vindt hier uw informatie over de luchthaven in Berlijn.

De luchthaven Berlin Schönefeld in Berlijn ligt ten zuidoosten van Berlijn en is een prima luchthaven om uw stedentrip Berlijn te starten. Te meer omdat luchthaven Berlin Schöneveld de thuishaven is van prijsvechters zoals Easyjet (vluchten vanuit Brussel) en Ryanair (vluchten vanuit Weeze, Nijmegen). Verder is er veel luchtverkeer en chartervluchten van en naar Oost-Europa en Azië.

De luchthaven wordt flink uitgebreid en zal over niet al te lange tijd overgaan op de naam Hauptstadt-Airport Berlin Brandeburg International (BBI). Ook de andere luchthavens van Berlijn zullen zich hierbij aansluiten. Op dit moment zijn er vier terminals.

De transfer van Berlin Schönefeld naar het centrum van Berlijn is mogelijk met de trein. De luchthaven heeft een eigen station van de S-Bahn en een treinstation. Wanneer u lijn S9 pakt, dan brengt de (stop)trein u naar het centrum van de stad. Er zijn ook sneltreinen, die iets minder frequent rijden (overigens zelfde prijs). Let op: vergeet niet uw ticket af te stempelen voordat u opstapt! Na de reis met vliegtuig en de trein kan uw stedentrip Berlijn beginnen.