Marathon

Bezoek de marathon van Berlijn tijdens uw stedentrip. De marathon is één van de grootste evenementen in Berlijn.

Wat is er leuker dan het koppelen van uw stedentrip Berlijn aan één of een aantal evenementen. Eén van de grootste evenementen van Berlijn is de marathon van Berlijn. In 2013 zal deze plaatsvinden op 29 september.

Mocht u zelf hardloper zijn en deelnemen aan de marathon, dan kan deze site uitkomst bieden bij het vinden van een hotel, hostel of appartement in de stad. Ook dan is het natuurlijk leuk om de wedstrijd te koppelen aan een stedentrip Berlijn.

Over de marathon van Berlijn

De marathon van Berlijn is een wedstrijd met een lengte van 42,195 kilometer. Door het snelle parcours en de stedelijke entourage kiezen steeds meer marathonlopers voor de marathon van Berlijn. Hierdoor is het op dit moment één van de populairste en grootste marathons van de wereld (onderdeel van de World Marathon Majors, samen met bijvoorbeeld het WK en de Olympische marathon). De drie laatste wereldrecords zijn in Berlijn gelopen (de laatste 2 door Haile Gebrselassie: 2007 & 2008).  

Extra informatie marathon Berlijn

De route van de marathon loopt langs alle bekende monumenten & bezienswaardigheden. Er komen altijd veel toeschouwers op af. Dit jaar vindt de marathon dus plaats op 29-09-2013. Het is de 40e keer dat de marathon wordt gelopen. Bent u zelf nog niet toe aan de 'grote' marathon, dan is de mini-marathon wellicht iets voor u. Deze start op zaterdag om 11:00 's ochtends. Een voorproefje dus op de grote marathon, die op zondag wordt gehouden en al om 08:35 van start gaat. Naast de hardloopwedstrijd is er ook een mindervaliden marathon, een handfiets marathon en een inline skating marathon.

Kijk voor meer informatie over de marathon van Berlijn op de officiële website: klik hier.