Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Berlijn welke u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Berlijn hebben we alvast voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de trekpleisters van deze Duitse hoofdstad.

Bezienswaardigheden Berlijn
In Berlijn hoeft u zich niet te vervelen. Deze stad heeft u namelijk genoeg te bieden. Snuif de cultuur op van deze bruisende stad of ga heerlijk shoppen in het grootste warenhuis van Europa.

Maak voordat u op vakantie gaat een lijstje van de bezienswaardigheden, die u absoluut gezien wilt hebben en maak een planning. Op die manier weet u zeker dat u alles gezien heeft en u niet achteraf erachter komt dat u iets vergeten bent te bezoeken.

Enkele tips bezienswaardigheden Berlijn:

  • Kurfürstendamm
  • Checkpoint Charlie
  • Berlijnse Muur
  • Brandenburger Tor
  • Slot Charlottenburg
  • KaDeWe
  • Rijksdag
  • Gedächtniskirche
  • Potsdamer Platz
  • Zoologischer Gärten

Kurfürstendamm
Als u lekker wilt shoppen in Berlijn dan moet u naar de Kurfürstendamm. Dit is de grootste winkelboulevard in Berlijn. U vindt hier ook veel hotels in de omgeving. Het grootste warenhuis van Europa, KaDeWe, vindt u in het verlengde van de winkelboulevard.

Checkpoint Charlie
Vroeger was Checkpoint Charlie de enige doorgang voor buitenlanders om van West naar Oost Berlijn te kunnen gaan. Het was een controlepost die zich in de Berlijnse Muur bevindt. In 1989, na de val van de Muur, kwam deze controlepost te vervallen. Alles werd een jaar later compleet gesloopt en het wachthuisje dat er nu te zien is, is er in 2000 geplaatst.

Er is ook een museum, Haus am Checkpoint Charlie, waar u bijvoorbeeld meer te weten komt over de vluchtpogingen van Oost naar West. Checkpoint Charlie heeft zijn naam te danken aan het Amerikaanse alfabet (andere waren bijvoorbeeld Alpha, Bravo...).

Berlijnse Muur
Door de Berlijnse Muur werden Oost en West Berlijn van elkaar gescheiden. De muur is het meest bekende symbool van de Koude Oorlog.  In november 1989 was de val van de Berlijnse Muur. De grenzen gingen weer open en men mocht weer van West naar Oost Berlijn en andersom. Er zijn veel stukken van de Berlijnse Muur gesloopt, maar er zijn hier en daar nog gedeeltes van terug te vinden.

Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor, ofwel de Brandenburgse Poort, vindt u aan het einde van de boulevard Unter den Linden en aan de Pariser Platz. Dit is de enige stadspoort van Berlijn die bewaard is gebleven. Vroeger moest men betalen als men door deze poort wilde.

Slot Charlottenburg
Slot Charlottenburg is gelegen in Charlottenburg, een stadsdeel van Berlijn. Het is het grootste paleis dat Berlijn kent. Bij het paleis is een grote tuin aanwezig.

KaDeWe
KaDeWe. Kaufhaus des Westens, is het grootste warenhuis dat Europa kent. Het ligt vlakbij de Kurfürstendamm. U vindt er echt van alles. Denk aan kleding, parfum, beddengoed, fotocamera's, keukenapparatuur, etenswaren etc.

Rijksdag
Rijksdag is een parlementsgebouw dat gelegen is aan Platz der Republik. Na de hereniging van Oost en West Duitsland s het gebouw helemaal gerestaureerd. U vindt er een combinatie van moderne en oude architectuur.

Gedächtniskirche
U vindt de Gedächtniskirche op de Breitscheidplatz in het stadsdeel Charlottenburg. Deze kerk werd in de Tweede Wereldoorlog behoorlijk beschadigd door bombardementen. Het is een combinatie van een ruïne en nieuwbouw.

Potsdamer Platz
Potsdamer Platz is een plein dat zijn naam te danken heeft aan de nabijgelegen stad Potsdam. Het is een druk plein waar vele moderne gebouwen te vinden zijn. Vroeger stond de Berlijnse Muur midden op het plein.

Zoologischer Gärten
De Zoologischer Gärten ligt vlakbij de Kurfürstendamm en is één van de oudste dierentuinen van de wereld. Het terrein is 35 hectare groot. Er zijn ruim 14.000 dieren in 1500 verschillende soorten te vinden.