Nieuw vliegveld Berlijn nu al te klein

Eind 2013 wordt er een nieuwe luchthaven geopend in Berlijn. Uit geheime documenten blijkt dat de luchthaven de verwachte drukte niet aan zal kunnen.

Op drukke dagen zouden er te weinig incheckbalies aanwezig zijn. Daarnaast zouden de zeven bagagebanden niet toereikend zijn. Dit blijkt uit geheime documenten van Airport Research Center. In het rapport wordt ook gewaarschuwd voor opstoppingen, die kunnen ontstaan door het niet evenredig verdelen van passagiers over de veiligheidspoortjes. Als de luchthaven net geopend is, zullen ze waarschijnlijk al te maken krijgen met drukte vanwege het wintersportseizoen.

Deze nieuwe luchthaven, Berlin Brandenburg Airport, vervangt drie luchthavens. De drie luchthavens die door deze luchthaven vervangen worden zijn Tempelhof, Tegel en Schönefeld. Tempelhof is al sinds 2008 gesloten, Tegel zal dit jaar nog sluiten en op de plek van Schönefeld komt de nieuwe luchthaven. De opening van de luchthaven is al drie keer uitgesteld en had eigenlijk in 2012 plaats moeten vinden.

De kosten voor deze nieuwe luchthaven bedragen 4,3 miljard euro. Oorspronkelijk was de begroting 2,8 miljard euro.

Gepubliceerd: 16 januari 2013
Door: Stedentrip-Berlijn.nl redactie