Culinaire hotspots Berlijn

Als je aan de Duitse keuken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan bratwurst en bier. Toch hebben de Duitsers op culinair vlak veel meer te bieden. Luisa Weiss schrijfster van een (kook)boek Mijn Keuken In Berlijn laat dat zien. Hieronder 5 leuke culinaire hotspots wanneer u een stedentrip Berlijn heeft geboekt.

Rogacki Berlijn - Culinaire hotspot
Rogacki Berlijn - Culinaire hotspot

Top 5 culinaire hotspots Berlijn - handig tijdens een stedentrip Berlijn:

  1. Bakkerij weichardt: In deze bakkerij vindt u geen witbrood, maar wel broden zoals Hefebrote, Dinkelbrote, Mischteigbrote, Weizenbrote en Roggenbrote gemaakt van gemalen (volkoren) meel. De Bakkerij Weichardt ligt aan de Mehlitzstraße nummer 7. Tip van de schrijfster: Koop eens een stuk Weichardtse chocoladecake (let op: 's middags vaak al uitverkocht!).
  2. Hamann-chocolade: Er zijn eigen 2 grote chocoladeproducten in Berlijn: de Hamann en de Sawade. De schrijfster behoort tot de Hamann 'clan'. Zij noemt de Hamann chocolade dan ook de beste chocolade van Berlijn. De chocolade die al zo'n 50 jaar in een onveranderde verpakking wordt verkocht kunt u o.a. kopen in de winkel van Erich Hamann aan de Brandenburg Straße 17.
  3. Thais eten; Elk weekend stromen Thaise families naar het Preussenpark om daar lekker te gaan koken. Volgens de schrijfster kunt u hier het lekkerste Thais eten.
  4. Rogacki; is een overdekte markt die tot de nok toe gevuld is met Duitse lekkernijen zoals vis, Duitsehammen, salades en heerlijke authentieke Duitse aardappelsalades. probeer in ieder geval de gerookte vis uit de originele visrokerij. Mocht u wat mee naar huis willen nemen dan kan dat ook, want ze kunnen je bestelling ook vliegklaar maken.
  5. Foodafdeling KaDeWe; In de KaDeWe (Kaufhaus Des Westens) aan de Tauentzienstrasse 21 in Berlijn vindt u een volledige afdeling met eten. Van exclusieve wijnen en champagnes tot zoetigheden in alle soorten en maten. Tip: aan de overkant van de KaDeWe vindt u de stand 'Platz der Currywürst'. Volgens schrijfster Luisa vindt u hier de beste curryworst van Berlijn.
     

Eet smakelijk tijdens uw stedentrip Berlijn.

Gepubliceerd: 14 november 2012
Door: Stedentrip-Berlijn.nl redactie